Galerija

Podaljšan aprilski vikend, kot nalašč za potep po pomladni Toskani.

V pomladnih, jesenskih ali celo kakšnem sončnem decembrskem dnevu je obisk Krka lahko odličen enodnevni izlet.

Slike iz najinega poročnega potovanja po Iberskem polotoku. Ogledala sva si: sever Italije, Španijo, Portugalsko, Andoro, jug Francije, Monako.

Škotska in Irska sta znani po svoji slikoviti pokrajini, zato sva si ju tudi midva želela ogledati. In najboljši način za ogled in stik s pokrajino je seveda vožnja z motorjem… Edina slaba plat tega je seveda britansko in irsko vreme, kateremu si na motorju pač bolj izpostavljen. Tega sva se zavedala že v naprej in se s tem že doma sprijaznila, se nanj pripravila in tako z dežjem nisva imela težav.

Avstrija ima kar nekaj lepih in urejenih alpskih cest. Ena od teh je tudi Malta Hochalmstrasse, ki se nahaja relativno blizu Beljaka (Villach) in katero sva nekega poletnega dne obiskala tudi midva.

Enodnevni izlet na še eno izmed avstrijskih alpskih gorskih cest - Nockalmstrasse.

Avstrijska gorska cesta Villacher Alpenstrasse

Geometrično središče Slovenije in dan zastave

Do najsevernejša točka Evrope

Že dalj časa sva poslušala o Grossglocknerju, njegovi lepoti, naravi, razgledih in cestah. Kar nekaj časa sva čakala na primeren vikend, saj je bila vremenska napoved za tisto območje večino časa slaba. Nato sva končno dočakala soboto z napovedanim soncem in zelo zgodaj zjutraj krenila na pot.

Provansa velja za eno najlepših pokrajin na svetu, s svojo Azurno obalo in neskončnimi polji sivke, zato sva si jo želela ogledati tudi midva. Za prvo daljšo mednarodno pot se nama je zdela ravno prav oddaljena, saj sva odkrivala novo regijo Francije, hkrati pa nisva bila preveč daleč od doma.

To je bila najina prva malo daljša pot z motorjem. Za prvič sva se odločila ostati blizu doma in obkrožiti kar našo Slovenijo. Kljub temu, da je majhna, je v njej namreč ogromno zanimivih poti in skritih kotičkov, vrednih odkrivanja.