Nosilci prtljage

0

Prtljaga. Vedno jo je premalo in nikoli je ni preveč. Na motorju sem najprej imel Givijev zadnji nosilec kovčka. Za krajše izlete in pot po Franciji je bilo super. Ko pa želiš na večdnevni izlet in bi potreboval še kak gorilec, šotor kakšno majico več… Tu nastane problem. Če se ne motim, obstajata dva kompletna sistema, ki omogočata namestitev zadnjega in stranskih kovčkov na moj model motorja, brez da bi bile potrebne predelave. Za XJR 1300 od letnika 2007 naprej se na tržišču najde več izbire, predvsem Givijeve.

Najbolj znan je SW-MOTEC-ov nosilec, vendar me tu moti pritrditev nosilca zadnjega kovčka in njegova nosilnost. Torej, kaj narediti? Hotel sem obdržati Givijev zadnji nosilec, ker ima cev, ki poteka od zadnjih blažilcev do zadnjega dela oz. plošče za montažo kovčka, za katere se lahko Kaja občasno prime ali pa se na njih kaj pritrdi. Pa tudi dovoljena obremenitev je pri tem lahko večja. Na žalost na teh nosilcev ni možnosti pritrditi oziroma dograditi tako, da bi omogočali tudi montažo stranskih kovčkov.

Malo sem raziskoval in tuhtal, kaj bi, na koncu pa sem se odločil za vmesno varianto. Obdržal sem nosilec zadnjega kovčka in predelal nosilce SW-MOTECH, da se bodo le-temu prilegali. Na koncu je zadeva izpadla kar v redu. Nosilca stranskih kovčkov sta bila prvič testirana na poti na Nordkapp.

Deli.

Dodaj komentar